80 godina od deportacije bačkih Jevreja: Kultura sećanja i savremeni antisemitizam

Povodom obeležavanja 80 godina od deportacije bačkih Jevreja u logor Aušvic-Birkenau, 25. aprila u 18.30 sati u prostorijama KS Svilara u Novom Sadu, u saradni sa JONS-om, Terraforming organizuje prigodan program.
🎤 Na otvaranju će govoriti uvaženi gosti, predstavnici grada Novog Sada, ministarstava, i stranih ambasada.
U okviru programa će se otvoriti izložba pod nazivom Neke reči o Holokaustu u Srbiji, biće predstavljen početak rada na platformi ABC o antisemitizmu, edukativna grfička novela o deportaciji, i program Facts Not Fiction.
➡️ Centralni deo programa je tribina: 80 godina od deportacije bačkih Jevreja – kultura sećanja i savremeni antisemitizam.
Učesnici panela:
👉🏻– Andrew Percy, poslanik Britanskog parlamenta gde je potpredsednik parlamentarne grupe za borbu protiv antisemitizma, i član parlamentarne grupe za izgradnju novog Memorijalnog centra Holokausta u Londonu.
👉🏻– Mirna Herman, direktorka Centra za kulturu sećanja u Zagrebu, jedna od koordinatorki obnove izložbe u Jugoslovenskom paviljonu u Bloku 17 u Memorijalnom muzeju Aušvic-Birkenau.
👉🏻– Florian Eisheuer, menadžer programa Evropske mreže praktičara za borbu protiv antisemitizma (EPNA) sa sedištem u Berlinu.
👉🏻– Josh Dubell, direktor odeljenja za edukaciju fondacije Solutions Not Sides iz Londona, koja se bavi borbom protiv antisemitizma i islamofobije kroz diskusije sa mladima i edukaciju o izraelsko-palestinskom sukobu.
👉🏻– Ladislav Trajer, potpredsednik Jevrejske opštine Novi Sad,
👉🏻– Moderator i domaćin je Miško Stanišić, direktor Terraforminga i član delegacije Republike Srbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust (IHRA)
💪🏻Pogram se realizuje u saradnji sa Jevrejskom opštinom Novi Sad.
👨🏻‍💻Više informacija: www.terraforming.org

The event is finished.

Datum

25. апр 2024.
Završen!

Vreme

18:30

Lokacija

Kulturna stanica Svilara
Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad
Kategorija