Agi i Ema / Podgrađe

Predstava za decu „Agi i Ema“ održaće se 18. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru Kaleidoskopa kulture.

Predstava „Agi i Ema“ predstavlja dramatizaciju istoimenog kratkog romana Igora Кolarova, sada već dečijeg klasika, autora dela koje je već godinama u sastavu lektire za osnovnu školu. 

Predstava se služi tzv. teatrom objekata koji se kreće u pravcu savremenih svetskih trendova u lutkarstvu, što je novina u srpskom teatru, s obzirom na to da se lutkarstvo ne izučava na našim akademijama. Teatar objekata je važan za decu u publici jer skreće pažnju na to da bilo šta može biti igračka, da deca sa bilo čim što imaju oko sebe mogu da se zaigraju i da predmeti mogu da postanu novi lako oživljeni likovi. 

Predstava se izvodi pre svega za publiku uzrasta od sedam do trinaest godina, ali i za roditelje i nastavnike. Na taj način, učenici i nastavnici upoznaće se sa jednim novim pozorišnim izrazom, ali i dobiti podsticaj za nova čitanja i interpretacije romana „Agi i Ema“ i pozorišta uopšte. 

Režija: Sonja Petrović  

Dramatizacija: Mina Petrić  

Kompozitor: Zdravko Petrović 

Igraju: Srđan Kner, Simonida Mandić, Aneta Tucakov i Rastko Mićić 

Muzički saradnici: Jožef Riter i Vuk Popović 

Tehnička podrška: Ivan Dunđerski i Imre Makra 

Fotograf: Čaba Mikuš 

Predstava je predviđena za decu stariju od 7 godina.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Oznake:

Datum

18. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 20:45

Lokacija

Podgrađe Petrovaradinske tvrđave
Београдска, Петроварадин