Ambijent za štucanje

Izložba „Ambijent za štucanje“ biće otvorena 24. septembra u 19 časova u Kulturnoj stanici Rumenka i trajaće do 29. septembra, u okviru nedelje vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Projekat „Ambijent za štucanje“ obuhvata rad u više medija, a svaki rad odgovarajuću varijaciju u vizuelnoj prezentaciji. Radovi se mogu analizirati kroz segment naracije i segment forme koja određuje tu naraciju, ali određuje i integritet rada.

Korišćenjem kombinacija transparentnog i punih, neprozirnih formi ističe se ambijentalnost radova i narativni deo kompozicija dobija mogućnost da bude deo, ne samo prostora koji mu određuje forma rada, već i celokupnog prostora u kome je rad izložen. Figura, kao osnovni element u svim radovima, se multiplicira i kreira kompozicije koje se oslanjaju na repeticiju kao osnovni princip komponovanja. Ove živahne igre punog i praznog, otvorenog i zatvorenog, prozirnog i neprozirnog okupiraju prostor i pozivaju na uključenje. Svaki rad drugačija je verzija skrovišta za strukturalne forme u kojima se iskazuju dva pristupa u njihovom prikazivanju. U prvom se one gomilaju i umnožavaju, a u drugom uživaju u redu i tačnosti svoje pojave.

Partner nedelje vizuelne umetnosti je DDOR osiguranje.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

29. сеп 2022.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Kulturna stanica Rumenka
Kulturni Centar Rumenka, Руменка
Internet adresa
http://www.kcrumenka.rs/