Andreas Ottensamer

Austrijski klarinetista i jedan od najboljih na svetu, Andreas Ottensamer nastupiće 13. januara u Svečanoj sali Gradske kuće zajedno sa novosadskim kamernim orkestrom Camerata Novi Sad, pod dirigentskom palicom Darka Butoraca. Koncert počinje u 22 sata.

Andreas Ottensamer osvojio je publiku i kritičare svojim izrazitim muziciranjem i svestranošću kao klarinetista, umetnički direktor i dirigent. Kao solista na klarinetu nastupao je u glavnim koncertnim salama širom sveta sa orkestrima kao što su Berlinska filharmonija, Bečka filharmonija, Kamerni orkestar Mahler i Londonska filharmonija.

Pored koncerta u Novom Sadu, u okviru svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture i Dočeka 7530, Andreas Ottensamer će u sezoni 2021/22 imati nekoliko značajnih događaja koja uključuju izvođenje Mocartovog Koncerta za klarinet kao gostujućeg soliste sa Tokijskim simfonijskim orkestrom i i Simfonijskim orkestrom Kastilje i Leona , Bramsovu sonatu br. 1 sa orkestrom Musikkollegium Winterthur, izvođenje Simfonije Novog sveta pod vođstvom dirigenta Majkla Tilsona Tomasa i solo resital u njujorškom Karnegi holu. Od 2011. godine je prvi klarinetirsta Berlinske filharmonije.

Camerata Novi Sad nastupom sa Andreasom otpočinje novu koncertnu sezonu, u kojoj ih očekuje saradnja sa brojnim značajnim imenima muzičke scene kao što su violočelistkinja Ksenija Janković, kompozitor i perkusionista Nebojša Živković, violinistkinja Simone Lamsma, violončelista Žan Gijen Keras, i mnogi drugi. Pored toga u 2022. godini Camerata nastavlja projekat Carmina Burana sa sjajnim Stefanom Milenkovićem.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa

 

Foto: Jamie McGregor Smith

Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

22:00

Lokacija

Gradska kuća Novog Sada
Trg slobode 1, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/