Atheist Rap

Jubilej novosadske pank-rok grupe Atheist Rap, 35 godina aktivnog sviranja, biće obeležen koncertom 6. aprila u Hali 2 Novodsadskog sajma, sa početkom u 21 čas.

Ono što krasi Atheist Rap su žestok zvuk, jasno upućene poruke na prave adrese, kritike postojećeg stanja, prepoznatljiv humor te vrlo zanimljiva pesnička naracija.

Šestog aprila će bar na dva sata da stane sve, osim pank-rok giganata i njihove mašine jer se tog dana momci vraćaju u grad ili, kako sami sebe nazivaju, Matori pokvarenjaci koji sviraju Pank iz doba Juge. Šesti april je rezervisan za veliki koncert Atheist Rapa, rezervisan je za Godinu kulture, Pritilend, sage o kultnim limuzinama Wartburg i Trabant, Dr. Popa, za Lopove i Žace i sve ostale dobro poznate egzotične i groteskne likove i montipajtonovske događaje koji su ispripovedani i opevani u njihovim stihovima.

Pank-rok mašina je upaljena 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, neplanski, kroz druženje, zabavu i neizmernu ljubav prema muzici. Nekoliko meseci kasnije održali su svoj prvi koncert u Novosadskoj kapiji u Petrovaradinu i ostalo je istorija…Posle 35 godina, Radule , dr Pop i drugari i dalje rade, a neki tekstovi i pesme su danas aktuelniji nego ikada, što samo govori o tome da je bend prošao test vremena i ako je u pitanju tri i po decenije konstantnog delovanja. Takođe, ono što se ne sme izostaviti jeste to da je Atheist Rap bend koji je izvršio jedan od najvećih uticaja na sviranje i razvoj pank-rok muzike na ovim prostorima. Za to je najbolji dokaz sve više i više publike, kako one koju su zadržali tokom 35 godina, tako i novih mladih snaga koji se pojavljuju na njihovim koncertima.

Atheist Rap je bend čija je diskografija svojevrsan omaž i validan dokument vremena koji smo prošli u prethodnih 35 godina i, ono što je veoma važno, poruke koje je bend slao nikada nisu slate sa galerija, nego direktno, sa zemlje, u ravni sa publikom koja je te poruke shvatala, prihvatala i kroz njih sazrevala.

The event is finished.

Datum

06. апр 2024.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad
Kategorija