Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Posle niza atraktivnih muzičko-scenskih nastupa, izvanredni sastav iz Barselone ponovo kreće na svetsku turneju, a jedna od stanica biće i Novi Sad pa će tako Novosađani i Novosađanke ponovo imati priliku da slušaju primamljive ritmove planetrano popularnog benda Barcelona Gipsy balKan Orchestra koji će nastupiti na SPENS-u 27. maja 2023. godine.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra specifičan je i prepoznatljiv jer se kroz njihovu muziku mogu čuti čarobni tonovi džeza, romske, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog Istoka. Njihova izvedba čuvene romske pesme Đelem, đelem na Jutjub platformi broji preko 10 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva sveta, a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare. Ovaj internacionalni bend obišao je ceo svet svojim nastupima, a naredne 2023. u maju napraviće nezaboravnu turneju a njihovim ritmovima niko neće moći da odoli.

Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa osmoro članova na bini: Margerita Abita (vokal, Italija), Pere Nolasc (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka,) Xavi Pendón (klarinet, Španija). Ivan je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Ovaj bend je krajem 2020. objavio album „Nova Era“ sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu „dragulja“ balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo i čuvenu pesmu Silvane Armenulić Ciganine sviraj, sviraj.

Za ovu priliku, pridružiće im se Borislav Bora Dugić, poznati srpski muzičar, flautista koji je prepoznatljiv širom sveta. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i ovoga puta sa njim će biti i njegov uobičajeni, priznati saradnik, srpski harmonikaš Boban Prodanović.

The event is finished.

Datum

27. мај 2023.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/
Kategorija