bgko

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Čuveni Barcelona Gipsy balKan Orchestra održaće koncert 6. marta, u Hali 1 Novosadskog sajma. Atraktivni muzički i scenski nastup zakazan je za 20 časova i realizuje se u okviru Seoba duša.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojom muzikom spaja džez, romsku, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog istoka, od večnog klasika Severne Makedonije „More Sokol Pie“ do sicilijanskog folklora u „Cu Ti Lu Dissi“.

 

Njihova izvedba čuvene romske pesme Đelem, đelem na Jutjub platformi sa više od 145.000 pratilaca, broji skoro 22 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva sveta (Srbija, Francuska, Grčka, Italija, Španija i Ukrajina), a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare.

Ovaj internacionalni bend obišao je više od 40 zemalja svojim nastupima, a ovoga puta u Evropskoj prestonici kulture na pravi način obogaćuju duh Seoba.

Mesta na događaju su isključivo stajaća, a ulaznice su u prodaji u celokupnoj Gigstix prodajnoj mreži i na njihovom sajtu, kao i na blagajni Novosadskog sajma gde će se karte prodavati za sve događaje od 17 do 20 sati.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Foto: Jordi Oliver

Oznake:

Datum

06. мар 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Hala 1 Novosadskog sajma
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/