BiB seminar – Intenzivni dvodnevni seminar za basiste i bubnjare

Dvodnevni seminar za basiste i bubnjare održaće se 12. i 13. aprila u Kulturnoj stanici Barka, u okviru programskog luka Budućnost Evrope.

Seminar će pokriti veliki broj tema vezanih za sviranje bubnjeva i bas gitare, odgovoriće na mnoga vaša muzička pitanja i pružiti jasna metodološka uputstva za dalji muzički razvoj bez obzira na nivo na kom se nalazite. Dvodnevni seminar za bubnjare i basiste je koncipiran na osnovu višegodišnjeg sviračkog i pedagoškog iskustva predavača, kao i na znanju stečenom tokom studija na najprestižnijoj muzičkoj akademiji na svetu – Berklee College Of Music u Bostonu.  Dizajniran je tako da vam pruži sistematska znanja i veštine iz oblasti sviranja bubnjeva i bas gitare i da vam predstavi koncepte po kojima su učili i vežbali neki od najpoznatijih i najuspešnijih muzičara današnjice.

Seminar je podeljen u 2 dana. Prvog dana bubnjari rade sa profesorom bubnjeva Brankom Popovićem i sa profesorom bas gitare Vladimirom Samardžićem. Drugog dana, bubnjari pre podne prisustvuju predavanju profesora bas gitare Vladimira Samardžića, a nakon toga i predavanju profesora bubnjeva Branka Popovića, od kojih dobijaju veoma korisne informacije o “basista – bubnjar” odnosu, kao i priliku da sa njima sviraju. Ovo je veoma značajno iskustvo za sve polaznike jer se fokus pomera ka zajedničkom radu i doživljaju muzike u okviru ritam sekcije.

Nakon ovih predavanja učesnici se rasporedjuju da rade medjusobno u odvojenim ritam sekcijama, primenjuju znanja stečena tokom prvog dana i pripremaju za završni nastup. Na kraju drugog dana svi polaznici nastupaju u okviru ritam sekcija sa pripremljenim programom.

Ovaj seminar nije za apsolutne početnike. Namenjen je muzičarima uzrasta 15 do 40 godina koji već imaju određeno iskustvo sviranja bas gitare i bubnjeva u nekom bendu.

Bubnjari moraju da ponesu svoje palice, nešto za pisanje, bubnjarske padove i stalke za njih. Bubnjari moraju da poznaju osnove ritmičke notacije.

Basisti moraju da ponesu svoje bas gitare, nešto za pisanje, štimere, dugačke kablove (jack-jack) i stalke za bas gitare. Basisti moraju da poznaju osnovne ritmičke notacije i muzičke teorije (osnovna škola).

Broj mesta je ograničen na 10 bubnjara i 10 basista. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na program@ns2022.rs

Oznake:

Datum

12. апр 2022.
Završen!

Vreme

09:00 - 20:00

Lokacija

Kulturna stanica Barka
Čenejska 54, Нови Сад
Internet adresa
https://barka.kulturnestanice.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/