Bigru i Paja Kratak / Zastave budućnosti

Koncert rep dua Bigru i Paja Kratak održaće se 30. aprila u Kreativnom distriktu, na Sceni 2 u okviru trodnevnog događaja Zastave budućnosti.

Bigru i Paja Kratak je rep duo iz Beograda, iz naselja Medaković. Duo su oformili Miloš Grubor (Bigru) i Pavle Janković (Paja Kratak) 2013. godine.  Prvi put u javnosti su se pojavili 2013. godine sa singlom „Tamanica” i zadobili prve obožavatelje, zahvaljujući šaljivom i originalnom rep zvuku. Nedugo zatim su objavili i svoj prvi album „Nije Peka Indijanac” (2015. godine). Album je posvećen njihovim tragično nastradalim prijateljima, među kojima je i član njihove prvobitne rep grupe, Petar Djušić Peka, po kome album i nosi ime. Dvojac je ubrzo postao popularan među poštovaocima izvornog rep zvuka i usledili su prvi nastupi zahvaljujući podršci grupe „Prti Bee Gee”. Drugi album, pod nazivom „Rep kaki volem” objavljen je 2018. godine. Na albumu su se našli neki od njihovih najvećih hitova „Hud ceo je gengsta”, „Stragl Evridejo”, „Brigidi Bauns”, „Ćabrala”… Treći album, pod nazivom „Šta ima braćo gde ste?!” objavljen je 12. juna 2020. godine, na rođendan njihovog preminulog člana Peke.  Album je po mišljenjima mnogih hip-hop kritičara, jedan od najvećih bengera koji su se dogodili srpskoj rep sceni.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:00

Lokacija

Scena 2, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/