BIO AWAKING: Bio Art Forum

Bio Art Forum, koji će se održati od 16. do 18. maja u Distriktu u Novom Sadu, okupiće umetnike, istraživače i stručnjake koji će ispitivati uzbudljive preseke umetnosti i bioloških nauka.

Tokom tri dana, učesnici će imati priliku da čuju predavanja nekih od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti, učestvuju u radionicama, interaktivnim sesijama i panel-diskusijama. Ovaj forum predstavlja jedinstvenu priliku za istraživanje novih ideja i razmenu znanja o bio-artu, nudeći priliku za umrežavanje i sticanje novih znanja, kako za iskusne profesionalce tako i za one koji tek zakoračuju (ulaze) u svet bio-arta.

Događaj će otvoriti prof. dr Polona Tratnik, profesorka na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i viša istraživačica na Institutu IRRIS. Njeno predavanje o preplitanju umetnosti i biotehnologije, postaviće temelje za diskusije koje će se voditi tokom Foruma. Da li je umetnost postala biotehnologija ili je samo njen promotеr? Kakvu ulogu umetnost igra u odnosu na biotehnologiju? Ova pitanja će biti u središtu njenog predavanja, koje istražuje uzbudljiv spoj umetnosti i nauke.

Uz podršku programa EU Kreativna Evropa, forum ima za cilj da promoviše kulturnu raznolikost i održivost u kulturnom i kreativnom sektoru.
Projektni partneri i saradnici:
Udruženje građana Reaktor
Institut Kersnikova
Univerzalni istraživački institut (UR Institut)
Centar za promociju nauke (CPN)
Greenways
Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Portal art+science
SKUP – Savez Kolektivne Umetničke Prakse
Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Podržano od strane Program Evropske unije Kreativna Evropa.

PROGRAM pronađite OVDE.

Registrujte se besplatno za učešće na Forumu na OVOM LINKU.

The event is finished.

Oznake:

Datum

17. мај 2024.
Završen!

Vreme

09:00 - 16:30

Lokacija

SKUP (Savez kolektivne umetničke prakse)
Bulevar despota Stefana 5, Distrikt
Kategorija