Bits and Bytes

Izložba „Bits and Bytes“ biće otvorena 1. septembra u prostoru Biro u Distriktu, i trajaće do 8. septembra.

„Bits and Bytes” pretvara galerijski prostor u Prostor nemogućeg susreta, u kom digitalni i fizički elementi ravnopravno konstituišu stvarnost. Rad je građen na kolektivno nostalgičnom, i živo komunicira sa sećanjem i njemu svojstvenim emotivnim stanjima.  

Frank Sinatra, konstruisan uz pomoć veštačke inteligencije, i prikazan kao hologramska (Peppers Ghost) projekcija za fizički prisutnim instrumentom, izvodi numeru o svom kapacitetu da izazove autentično emotivno iskustvo uprkos svojoj pojavnoj nesavršenosti. 

Generisan kao oživljena fotografija, a ne kao hiper-realistični „deep fake”, rad pokušava da izbegne zamku tehničkog vizuelnog savršenstva kao nosioca uverljivosti. Oslanja se na glas, muziku, reči numere, miris, sopstvenu prostornost, ambijent i sećanje, u pokušaju da ostvari smislenu, stvarnu emotivnu reakciju kod publike. 

Galerija 12 je transdisciplinarni studio za nove medije, u čijem fokusu se nalazi stvaranje savremenih sadržaja koji spajaju umetnost, medije, nauku i tehnologiju. Pod jednim krovom okuplja talente iz najrazličiijih oblasti, među kojima su umetnici, kustosi, arhitekte, programeri, inženjeri i robotičari. Ovaj kolektiv proizvodi jedinstvena muzejska, galerijska i komercijalna iskustva, kao i digitalne sadržaje i softverska rešenja. Među poslednjim poduhvatima Galerija 12 nalazi se razvijanje i proizvodnja izložbi za Muzej budućnosti u Dubaiju. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

08. сеп 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Austrijski kulturni forum Beograd
Internet adresa
https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum