Bojana Vunturišević - u zlatnom kostimu na performansu

Bojana Vunturišević

Beogradska kantautorka Bojana Vunturišević nastupiće 13. januara u Velikoj sali Kulturne stanice Svilara, u okviru Dočeka 7530. Nastup počinje u 21.30 sati.

Bojana je na srpskoj muzičkoj sceni prisutna od 2009. godine. Tokom dvanaestogodišnje muzičke karijere sarađivala sa bendovima „MistakeMistake”, „Svi na pod”, ali najveću pažnju privukla je prvim solo albumom „Daljine” koji je odjeknuo širom regiona.

Bojana Vunturišević ne stvara samo u okviru alternativnog i mejnstrim pop žanra, pisala je i muziku za filmove, pozorišne predstave, televiziju i brojne reklamne kampanje. S obzirom na to da je muzička pedagogija njena velika strast, 2014. godine je oformila prvi plesni hor u Srbiji.

Trenutno završava drugi solo album „Sama” koji nam je već donekle predstavila singlom „Money”.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

21:30

Lokacija

Kulturna stanica Svilara
Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Kulturna stanica Svilara
Internet adresa
https://svilara.kulturnestanice.rs/sr-cyrl/