bolji vazduh za sve

Bolji vazduh za sve / A1 Srbija

Radionica „Bolji vazduh za sve” biće održana 30. aprila sa početkom u 17.00 časova u Kulturnoj stanici Liman, u okviru programa „Zastave budućnosti”.

Savremeno društvo se suočava sa burnom epizodom zagađenja vazduha. Aplikacije na mobilnim uređajima, zasnovane na podacima sa mernih stanica širom sveta, mere rekordno visoke vrednosti indeksa kvaliteta vazduha (AQI). Visoke koncentracije PM čestica godinama unazad su osnovni razlog lošeg kvaliteta vazduha u Srbiji. Merenja pokazuju da tokom godine, na svim lokacijama unutar urbanih sredina gde se njihova koncentracija meri, dolazi do prekoračenja graničnih vrednosti.

Radionica je posvećena svim građanima i građankama koji žele više da saznaju o kvalitetu vazduha koji dišu i na koje načine kao pojedinci mogu doprineti rešavanju ovog izazova od kog zavisi opstanak planete.

Na radionici će biti predstavljen i Klimerko, low-cost uređaj za merenje kvaliteta vazduha čija je distribucija građanima u Istočnoj Srbiji omogućena u okviru programa „Svet kakav želiš“.

Predavači: Vladimir Đurđević (Fizički fakultet, Beograd), Vanja Stanić (Internet društvo Srbije), Željka Desiree Milošević (Internet društvo Srbije), Neda Aleksandrov (Internet društvo Srbije) Dunja Jovanović (F.fm platforma).

Prijavite se popunjavanjem forme na linku.

Broj učesnika je ograničen na 50. 

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

The event is finished.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

17:00 - 19:30

Lokacija

Kulturna stanica Liman
Kreativni distrikt na Velikom Limanu, Булевар деспота Стефана, Нови Сад
Internet adresa
https://opens.kulturnestanice.rs/