božo vrećo novi sad

Božo Vrećo i Edin Karamazov – Lachrimae

Izvrsni izvođač, autor i kompozitor sevdalinki, srceparajuće ljubavne lirike Bosne i Hercegovine, Božo Vrećo, održaće koncert u okviru programskog luka Seobe, 15. marta sa početkom 18 časova i u 20.30 časova, u Gradskoj koncertnoj dvorani.

Ovaj lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne sale, te sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom „Halka” objavljuje 2 albuma: „Halka” i „O ljubavi”. Ubrzo se fokusira na solo karijeru i izdaje svoj sopstveni album „Moj sevdah”, na kom je, pored interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija „Lejlija”, pesma posvećena njegovoj voljenoj majci. „Lejlija” doživljava neviđeni uspeh i postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike, što ga inspiriše u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opevane na njegovom četvrtom, dosad najtiražnijem albumu „Pandora”, izdatom u Briselu. Njegov peti album „Melek” objavljen je u julu 2018. godine, a šesti „Lacrimae” zajedno sa Edinom Karamazovim u septembru 2020, oba izdata u saradnji sa Croatia Records.

 

Božina a cappella izvedba je iskustvo, koje sve koji ga slušaju, ostavlja bez daha. „Umetnik anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srca” je slika Bože Vreće, onako kako ga slavni New York Times opisuje.

Božo Vrećo i Edin Karamazov predstaviće novosadskoj publici novi studijski album Lachrimae.

Ulaznice se kupuju na prodajnim mestima kompanije Gigstix ili putem zvaničnog sajta na linku.

Za ulazak na koncert neophodan je zeleni sertifikat ili negativan test na koronavirus, a obavezno je nošenje maske tokom trajanja koncerta.

Foto: V. Veličković

Oznake:

Datum

15. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад
Kategorija