carbon based

Carbon Based Lifeforms / Dani utopije

Švedski duo Carbon Based Lifeforms, poznat na ambijentalnoj psytrance sceni, nastupa 3. septembra u 22 časa u Limanskom parku, u okviru otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

Uz CBL će te večeri nastupiti i poznati domaći di-džej Brka od 19 časova do 21.45, a nakon njega Burnstone Fireshow od 21.45 do 22 časa i od ponoći Tapan.

Carbon Based Lifeforms, životni oblici zasnovani na ugljeniku (CBL), su Johanes Hedberg i Danijel Vadestrid, obojica rođeni 1976. godine sa sedištem u jugozapadnoj Švedskoj. Upoznali su se kada su obojica imali po 15 godina i još uvek su radeći srećno, zajedno, više od 25 godina kasnije. Sam CBL je formiran 1996. godine, kao izdanak iz drugih projekata, ali je ubrzo postao njihova fokusna tačka, što je kulminiralo njihovim prvim izdanjem „mp3.com“ 1998. godine.
Duo je 2002. potpisao ugovor sa proslavljenom izdavačkom kućom „Ultimae“ iz Liona i od tada objavio šest zvaničnih albuma u ​​punoj dužini: „Hidroponska bašta“ 2003, „Svet spavača“ 2006, „Interloper“ 2009, „Dvadeset tri” 2012.

Godine 2014. napustili su Ultimae i postali nezavisni i objavili: „Napušteni“ u 2018, „Stochastic“ u 2021.

Johanes i Daniel su sebi postavili cilj da spoje zemlju i svemir u svojoj muzici. Koristeći kombinaciju prirode i tehnologije kao glavne inspiracije za svoj rad, vole da predstavljaju i jedno i drugo, pozitivne i negativne efekte, do kojih ova saradnja može dovesti, uključujući i negativne uticaje koje neispravna tehnologija može imati na životnu sredinu. Johanes često stvara gradeći blokove zvukova i harmonija i mogao bi srećno da podešava zvukove zauvek, dok Danijel razvija ritmove i oblikuje ideje u numere.

CBL su često prisutni među hedlajnerima najvećih psytrance festivala širom sveta. Godine 2009. nastupili su u „Kosmonovi“, planetarijumu u okviru Stokholmskog muzeja Prirodna istorija, sa pozadinom slika inspirisanih prirodom iz celog sveta. Nakon toga su nastupili sa Međunarodnom svemirskom stanicom koja je vodila u improvizovani obilazak Sunčevog Sistema.

Ceo muzički program u toku otvaranja Kaleidoskopa kulture pogledajte na ovom linku.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Limanski park

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/