Čardak ni na nebu, ni na zemlji

Opera za decu „Čardak ni na nebu, ni na zemlji”, u interpretaciji Udruženja umetnika „Visoko C”, biće izvedena 13. januara 2022. godine u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru programskog luka „Doček”.

Planirana priča biće oblikovana u četiri velike slike, u toku kojih će po prvi put u formi opere biti ispričana, otpevana i odsvirana viševekovna narodna pripovetka.

Najmlađa publika će imati priliku da se kroz interaktivno učestvovanje upozna sa junacima priče, mitologijom i da svojim navijanjem pomognu da sile dobra pobede sile zla, da ljubav pobedi mržnju, a pravda izdaju.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa
Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Kulturni centar Novog Sada
Католичка порта 5, Нови Сад

Organizator

Udruženje umetnika „Visoko C”
Phone
065 6775353
Email
visokoc@yahoo.com