Carminho, devojka koja peva ispred mikrofona, sa podignutom rukom

Carminho

Dobitnica Zlatnog globusa i kraljica fada Carminho (Karminjo) biće deo Dočeka 7530. Ona će nastupiti 13. januara u najstarijem srpskom teatru, Srpskom narodnom pozorištu, u sali „Pera Dobrinović”. Koncert počinje u 21.30 časova.

Marija do Karmo Karvaljo Rebelo de Andrade poznatija kao Carminho dolazi iz Lisabona i spada u najtalentovanije i najinovativnije fado pevačice svoje generacije. Njen eklektičan rad predstavlja nasleđe tradicionalnog i savremenog fada. Odrasla je u porodici muzičara, njena majka je bila poznata Tereza ​​Sikeira fado pevačica.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa

 

Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

21:30

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Srpsko narodno pozorište
Phone
+ 381 21 6621 411
Internet adresa
https://www.snp.org.rs/