pevačica Ceu

CéU

Popularna brazilska pevačica CéU nastupiće 20. novembra u Gradskoj koncertnoj dvorani, u okviru programa Druga? Evropa.

Album pod nazivom „CéU“ istoimena pevačica objavila je 2007. godine i bila je nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike. Njen prvi album pojavio se na broju jedan na Bilbordovoj „Heatseeker” i „World Music” listi, i na broju 57 na Billboard Hot 100. To je bila najviša pozicija na američkoj listi koju je brazilski umetnik ikada postigao od Astruda Gilberta sa „Garota de Ipanema”.

Sa 5 izdatih albuma, CéU je bila nominovana osam puta i osvojila tri Latin Grammija sa svojim albumima Tropik (2017) i Apka! (2020).
Njena muzika je postala popularna širom sveta i nastupala je na svih 5 kontinenata na najprestižnijim festivalima kao što su Montreal Jazz Festival (Kanada), North Sea Jazz (Holandija), Coachella (SAD), Roskilde (Danska), Rock in Rio (Brazil)  i Lollapalooza (Braziil). Njeni albumi i emisije se redovno nalaze na najboljoj World Music listi časopisa i novina širom sveta kao što su The New Jork Times, The Guardian, Q Magazine, Mojo Magazine, Wired, Sunday Times, Les Inrockuptibles, Telerama, O Globo, Folha de S Paulo.

Njen novi album APKA! ekskluzivno je objavljen u Brazilu i pohvaljen od strane javnosti i kritike, a pominje se i na listama najboljih albuma objavljenih 2019. godine i smatra se najprodavanijim albumom na koledžu i društvenom radiju u Sjedinjenim Državama u kategorijama latino muzike i svetske muzike u 2020. Sa svojim poslednjim albumom CéU je 2020. godine osvojila svoj drugi latino Gremi zaredom u kategoriji „Najbolji savremeni pop album na portugalskom jeziku”.

Ulaznice po ceni od 500 RSD možete kupiti na prodajnim mestima kompanije Gigstix ili onlajn na ovom linku.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: Erico Toscano

Oznake:

Datum

20. нов 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/