Cinema City: After Truth (Disinformation and the Cost of Fake News) (2020)

U okviru Cinema City festivala, a u saradnji sa Američkim kutkom, 1. decembra u 18 sati biće prikazan dokumentarni film After Truth: Disinformation and the Cost of Fake News (2020) u režiji Endrua Rosija.

Kako se borimo sa lažnim vestima?

U vreme društvenih medija, ovaj prosvetljujući dokumentarac istražuje rastući fenomen lažnih vesti u Americi, kao i uticaj koji dezinformacije, teorije zavere i lažne reportaže imaju na obične građane. Film se usredsređuje na nekoliko poznatih izmišljenih reportaža u poslednjim godinama, koje su imale velike posledice na ceo svet, uključujući ozloglašeni slučaj Picagejt, kampanje dezinformacija koje su uticale na predsedničke izbore 2016, zavera Džejd Helm i druge. Uz ekskluzivan pristup i intervjue sa brojnim ekspertima, ali i tvorcima i metama lažnih informacija, ovaj dokumentarac objašnjava kako postčinjenička kultura postaje sve opasniji deo globalnog medijskog okruženja.
Film propituje kako se društvo uopšte može boriti protiv dezinformacija, i da li će istina sama po sebi na kraju pobediti kao što se mnogi čistunci nadaju.

Saznajte više na sajtu Festivala.

Ulaz je slobodan.

The event is finished.

Datum

01. дец 2023.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Američki kutak, Novi Sad
Kej žrtava racije 2b, Novi Sad
Internet adresa
https://www.americancorners.rs/local/sr/Novi-Sad/