Cirkus danas

Festival savremenog cirkusa „Cirkus Danas“, održaće se od 17. do 20 maja u prostoru SKCNS-a Fabrika.

ULAZNICE

Na ovoj manifestaciji upoznaćete savremeni cirkus iz raznih perspektiva i saznati:
– kojim jezikom govori
– kakvu estetiku nudi
– koje teme problematizuje
– koliko je sličan, a koliko različit u odnosu na tradicionalni cirkus (transparente o zaštiti životinja bezbrižno ostavite kod kuće)

Tokom 4 dana trajanja festivala moći ćete da doživite predstave domaće i inostrane
produkcije, da učestvujete u cirkuskim radionicama i da prisustvujete tribinama na kojima će se razgovarati o položaju ove umetnosti u našim krajevima, kao i u raznim zemljama Evrope.

Želimo da festival Cirkus Danas doprinese razvoju i razumevanju cirkuske umetnosti: da je učini vidljivijom, da pokrene pitanja o njenom širem društvenom značaju i da motiviše novu, svežu publiku koja će svedočiti tome šta cirkus danas zapravo jeste.

A zašto je ovaj festival važan za celu društvenu zajednicu? Zato što razvoj umetnosti cirkusa obogaćuje lokalnu umetničku scenu, donosi nove, nadahnute umetničke produkcije i golica radoznalost publike svih uzrasta. Ali ne samo to! Podjednako su važni i obrazovni, inkluzivni, terapijski potencijali ove umetnosti. Upravo oni mogu da pospeše kvalitet života najrazličitijih slojeva našeg društva – u to duboko verujemo.

Svi ste dobrodošli: kao publika na predstavama, ali i kao učesnici na radionicama i tribinama.
Festival CIRKUS DANAS biće održan u prostoru SKCNS-a Fabrika (ali i na još par tajnih lokacija) od 17. 05. do 20. 05. 2024. godine.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Oznake:

Datum

19. мај 2024.

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija