Crvenkapa / Grad knjige

Udruženje umetnika „Visoko C“ izvešće operu za decu „Crvenkapa“ 18. septembra u 15 časova u Amfiteatru SPENS-a, u okviru Kaleidoskopa kulture.

Dečja opera „Crvenkapa“ nastala je 1988 godine i napisana je u dve slike za soliste, hor i klavir. Muziku i tekst napisao je Petar Jovanović, i kako sam kaže, knjiga je namenjena učenicima osnovnih i muzičkih škola. U njoj se udružuju muzika, poezija, igra, likovna umetnost ( kostimi,dekor) i pozorišna umetnost.

Poznata priča o maloj Crvenkapi koja, idući ka bakinoj kući nailazi na vuka i time upada u nevolje iz koje je spasavaju lovci, inspirisala je kompozitora da napiše melodičnu,razigranu i raspevanu operu za decu.

Uz malu adaptaciju ovog dela, udruženje umetnika „Visoko C “ naučilo je,postavilo i izvelo ovo delo premijerno na sceni „Otvorenog univerziteta “ u Novom Sadu 20. decembra 2015. godine.

Divan prijem publike je još jedan vid motivacije i podstreka da najmlađima treba pružiti što više ovakvih harmoničnih i edukativnih dela i uticati na njihov muzički ukus i sazrevanje.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

18. сеп 2022.
Završen!

Vreme

15:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Udruženje umetnika „Visoko C”
Phone
065 6775353
Email
visokoc@yahoo.com
Udruženje umetnika „Visoko C”
Phone
065 6775353
Email
visokoc@yahoo.com
Udruženje umetnika „Visoko C”
Phone
065 6775353
Email
visokoc@yahoo.com