Dani francuskog cirkusa

Dani francuskog cirkusa održaće se 27. i 28. septembra u Fabrici u Distriktu. U okviru ove manifestacije, posetioce očekuju dve cirkuske predstave: DUEL, 27. septembra u 20 časova i ZA BUKVU / POUR HÊTRE, 28. septembra u 18.30 časova.

Program:

27. 9. u 20h – DUEL
Autori i izvođači: Hristina Šormaz, Danka Sekulović, Nemanja Jovanović i Jelena Kalaica.
Koprodukcija: Cirkusfera – Srbija, Cirkorama – Hrvatska, Un loup pour l`homme – Francuska
Umetnička direkcija: Alexandre Fray, Špela Vodeb, Nikola Mijatović
Dizajn svetla: Ana Pinter
Tehnička podrška: Milan Manić, Nikola Mijatović
Vizuelni dizajn: Marin Remić
Cena: 500 dinara za sve starije od 12 godina
Uzrast: 5+
Opis:
U okruženju promenjivog istorijskog konteksta i nestabilnosti cirkuskog života, “Duel” dovodi u pitanje moć podrške, saradnje i kolektivnog rada u suprotnosti sa sukobima i neslogom koji vode ka osamljenosti i individualizmu.
Upotrebom partnerskih akrobacija ponuđene su jednostavne akcije kao što su dodir, guranje i skok, i time je stvoreno okruženje gde je u fokusu svaki gest koji utiče na drugi – izazivajući lančanu reakciju. Svako malo trvenje, lapsus ili pogled je važan i stvara novu atmosferu, u jednom trenutku punu podrške, a u drugom punu sukoba i rivalstva.
Ovaj proces ispituje fenomen dvoboja tj. “Duela”. Izvođači fizičkom akcijom izazivaju druge i sebe, koristeći svoje cirkuske discipline. Ponekad igraju jedan protiv drugog, a ponekad odaberu da igraju zajedno. Njihov izbor zahteva žrtve po cenu njihove časti. Učesnici duela idu za svojim ciljevima, ali i prihvataju poraz.
Discipline: partnerska i vazdušna akrobatika
28. 9. u 18.30h – ZA BUKVU / POUR HÊTRE
Cie IETO
Izvođači: Fniko Feldman, Itamar Gluksman
Režija: Benžamin de Mateis
Disciplina: akrobatika, partnerska akrobatika, balansiranje
Trajanje: 30 minuta
Uzrast: svi uzrasti
Cena: Donacije
Opis:
Iako su na sceni dvojica akrobata, ova kreacija zamišljena je kao kvartet. Oni svoje osluškivanje dele sa drvetom bukve – saučesnikom i još jednim predstavnikom živih, ali takođe i sa publikom koja je pozvana da dodirne, nosi i popne se na ovo osetljivo drvo. To je priča o odolevanju haosu, usponu na visine iznad uporišta u čvrstoj zemlji, o ljudskoj krhkosti u kosmosu koji je van našeg poimanja. Tri aktera na sceni prate nas kroz filozofsko sanjarenje o vezi Čoveka i živog sveta, kroz metaforu o čovečansvu – tananoj slamčici u bujici elemenata.

 

The event is finished.

Hourly Schedule

20
DUEL
Oznake:

Datum

27. - 28. sep 2023.
Završen!

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija
X