Dečiji hor „Zvončići“ / Grad knjige

Nastup dečjeg hora „Zvončići“ biće održan 17. septembra u 16 časova u Amfiteatru na SPENS-u, u okviru Kaleidoskopa kulture.

Dečiji hor „Zvončići“ osnovan je u februaru 1996.godine u Novom Sadu, sa željom da uz dečije pesme i muziku okuplja najmlađe, usađuje im ljubav prema muzici uz druženja i nastupe, kao i da uspostavi temelje horskog pevanja u našem gradu. Od 1996.godine do sada, hor je učestvovao na gotovo svim manifestacijama koje je grad Novi Sad organizovao, kao i na mnogim nastupima izvan grada. Danas, nakon što se osvrnemo na dosadašnji rad hora, možemo reći da su „Zvončićoi“ pod dirigentskom palicom Olge i Baneta od svog osnivanja, zajednički ostavrili mnoge ciljeve i uspostavili temelje horskog pevanja u Novom Sadu, koji se i danas neguju.

Dečiji hor „Zvončići“ broji oko 30 članova uzrasta od 4 do 12 godina, sa kojima su od samog osnivanja radili Olga Živković i Branko Ružičin, dugogodišnji muzički pedagozi. Radu dečijeg hora 2016 godine pridružuje se Katarina Ružičin, profesor harmonike, kao asistent, da bi 2017. godine nastavila samostalan rad.

Iza 26 godina postojanja Zvončića stoji 8 snimljenih albuma sa dečijim pesmama, jedan album sa duhovnom muzikom i jedan sa tamburaškim orkestrom RTV Vojvodina sa starogradskim pesmama, saradnja sa renomiranim kompozitorima, mnogobrojni nastupi i priznanja, uspesi naše dece na domaćim i svetskim takmičenjima, humanitarne akcije, video spotovi, fotografije.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

17. сеп 2022.
Završen!

Vreme

16:00 - 16:30

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/