Tiago

Dejan Tiago Stanković / Pisac priča priču

U okviru programske celine Seobe duša 4. marta u Master hali Novosadskog sajma u 19 časova, imaćemo priliku da slušamo Dejana Tiaga Stankovića koji će nam pričati o romanu Estoril. Nakon zvaničnog programa, pisac će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Laguna.

Dejan Tiago Stanković rođen je u Beogradu 1965, gde je živeo dok je diplomirao arhitekturu. Živeo je u Londonu do 1995, a nakon toga se preselio u Portugal i živi u Lisabonu.

Spisateljski zanat naučio je prevodeći književna dela. Tokom godina je objavio prevode najznačajnijih pisaca, kako portugalskih na srpski tako srpskih na portugalski, među kojima su Saramago, Ivo Andrić i Dragoslav Mihailović. Potom je počeo da piše i na srpskom i na portugalskom. Sa objavljivanjem sopstvenih dela počeo je tek u svojim četrdesetim. Objavio je knjigu pripovedaka Odakle sam bila, više nisam i roman Estoril, koji je preveden na velike svetske jezike i nagrađen u Srbiji i Velikoj Britaniji, a u Portugalu je ušao u školsku lektiru.

Zamalek, njegov drugi roman, plod je njegovih višemesečnih boravaka u Kairu tokom četiri godine, onoga što je tamo doživeo i priča koje je tamo čuo.

Foto: Dušan Todorović

 

Oznake:,

Datum

04. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:00
Kategorija