Divlja Simfonija

Festival klasične muzike za decu SimfoniFest, donosi nam dva dana Čarobne Simfonije. U nedelju 2. juna, najmlađe posetioce očekuje Divlja Simfonija, koja će biti izvedena na Spensu, od 17 časova.

ULAZNICE

Dan Braun, autor Da Vinčijevog koda i autor bestselera Njujork Tajmsa, dodao je još jedno dostignuće svojoj jedinstvenoj umetničkoj biografiji kao kompozitor orkestarske partiture za Vild Simphoni, svoju novu dečiju slikovnicu, koja je objavljena u originalnom izdanju. 1. septembra 2020.

Koncerti su zakazani u više od dvadeset zemalja širom sveta, a novosadska premijera biće održana u Spensu u sklopu festivala.

Simfonijski orkestar sviraće Braunov klasični prvenac.

Dan Braun se celog života bavi muzikom i komponovanjem. Još u ranoj mladosti bio je inspirisan klasičnim kompozicijama kao što su „Peća i vuk” i „Karneval životinja”, a muziku je oduvek smatrao samim centrom svog umetničkog života. „Odrastao sam uz klasičnu muziku“, kaže Braun. „Moji roditelji su bili muzičari koji su odlučili da ne gledaju televiziju u našem domu, pa sam umesto toga svirao klavir, pevao u horovima i išao na koncerte. Muzika je bila tajno utočište za mene kao dečaka i pomogla je da stimulišem moju maštu i kreativnost.“

Vild Simphoni, Braunovo prvo delo za orkestar, sadrži dvadeset i jedan muzički portret koji crpe inspiraciju iz životinjskog carstva. Od radosnog ritma „Jumping Kenguroos“ i misteriozne melodije „Vonderful Vhale“ ili jezivih harmonija „Brilliant Bat“, Vild Simphoni je zaista, baš kao što naslov sugeriše, veoma divlja simfonija. „Nadam se da će moja Vild Simphoni pružiti zabavu i novu priliku za porodice, roditelje, decu i ljude svih uzrasta da se ponovo povežu sa magičnim iskustvom klasične muzike u koncertnim salama ili u svojim domovima“, kaže Braun. I dodaje: „Verujem da će se publika zabavljati slušajući ovu muziku kao što sam je ja komponovao.

Uzrast dece: 3+
Trajanje: 60 minuta

The event is finished.

Datum

02. јун 2024.
Završen!

Vreme

17:00 - 18:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/
Kategorija