DJ Traumer / Dani utopije

Pravo iz pariskog podzemlja dolazi Traumer, umetnik koji ima urođenu sposobnost suptilnog tkanja naracije i dubokog nijansiranja ritmova u svojoj očaravajućoj muzici. Traumer isporučuje hipnotičke predstave i muziku 2. septembra od ponoći na Мuzičkoj sceni 2 u Distriktu, u toku otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

Iako je rođen i odrastao u Avinjonu, Traumer danas naziva Pariz domom. Živeo je i radi u francuskoj prestonici već nekoliko godina nakon što je odlučio da se preseli tamo da bi ostvario svoj san da postane muzičar sa punim radnim vremenom. U godinama otkako je napravio ključnu odluku da svoj život posveti ovom zanatu, Traumer je postigao neka impresivna dostignuća.
Njegova spretnost u studiju je evidentna u njegovom zadnjem katalogu sa čistim tehnom objavljenim uz moć lejbla kao što su Cocoon i Desolat, sa rezovima fokusiranim na dublji, promišljeniji haus zvuk.

Savršen za hipnotizaciju plesnih podijuma, negovao je zreo zvuk koji je suptilan, ali pokreće telo. Organski zvuk perkusija i pulsirajuće vibracije basa rade sinhronizovano u srži njegovih produkcija, sa dubokim ritmovima koji te čvrsto hvataju i odbijaju da popuste.

Ovaj zvuk je privukao pažnju promotera širom sveta, što je dovelo do svirki od Amnezije na Ibici do Reks Kluba u Parizu, Fabrika dugmadi (Dablin), Metro Dance Club (Alikante) i međunarodno poznati festivali kao što su Exit festival u Srbiji, Igloofest (Kanada), B.Mi.Lake (Mađarska) i Astropolis Festival.

On je glavna faca svog lejbla Gettraum, koji je postao univerzalno poštovan za kratko vreme koliko postoji. Lansiran početkom 2016, Gettraum je dozvolio Traumeru da u potpunosti istraži svoju sklonost ka ubojitim bas linijama i etničkom uticaju.

U njegovoj muzici možete čuti udaraljke iz Indije, gudače i duvačke instrumente sa Bliskog istoka i duboke panafričke ritmove spojene sa bogatom istorijom hausa i tehna iz Evrope i Amerike. To je kombinacija elemenata koja je često suptilna, iako veoma efikasna, i deo je Traumerove bogate muzičke DNK.

Pored turneje po svetu, Traumer takođe drži rezidenciju na Rinse France, gde je domaćin emisije koja predstavlja njegovu svestranost i dinamičnost. Njegovi eklektični ukusi se svaki put predstavljaju po sat vremena, što mu daje priliku da svoju ljubav prema muzici podeli sa novim i starim fanovima.

Pogledajte ceo muzički program koji se odvija u Distriktu u toku otvaranja Kaleidoskopa kulture, na ovom linku.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

02. - 03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

23:55

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/