Duša ište pozorište - na sceni su deca oko 10 godina, u kostimima sa jedne strane drže karton sa natpisom, sa druge strane crno platno i maske na licu

Duša ište pozorište

Predstave „Duša ište pozorište”, koju će kreirati deca i glumice Pozorišta mladih Živanka Majstorović i Neda Danilović, biće premijerno prikazane 7. maja u Kulturnoj stanici Barka.

Predstave su rezultat serija radionica u kojoj će učestvovati deca predškolskog i školskog uzrasta: audio i video snimanja pomoću mobilnih telefona, kreativnog pisanja, režiranja i izvođenja predstava za adolescente i adolescentkinje, slikarskih i scenografskih radionica, radionice pevanja i sviranja instrumenata, radionice u pozorištu senki. Sve radionice realizuju se u Kulturnoj stanici Barka u periodu od februara do maja.

Pored predstave, publici će biti predstavljene i izložbe fotografija, koje su kreirali polaznici radionica, i biće dostupne do 15. maja u Kulturnoj stanici Barka.

Ideja predstava „Duša ište pozorište” je da promovišu ekološke vrednosti stvaranjem pozorišnih lutaka od ekoloških materijala, ali i da animiraju decu uzrasta od 5 do 10 godina da zajedno sa glumicama produciraju jednu lutkarsku predstavu.

Agenda programa za subotu, 7. maj

11:00 Velika sala Prezentacija lutkarske radionice, predstava „Pinokio” Karla Kolodija, u dramatizaciji dece polaznika lutkarske radionice
11:45 Društveni centar Otvaranje izložbe fotografija
12:15 Velika sala Prezentacija plesa
16:15 Velika sala Predstava Teatra senki „Cvrčak i mrav”, čiju adaptaciju potpisuje Sara Zdravković.
17:00 Velika sala Predstava dramske radionice za adolescente „Srećna planeta” autora Živanke Majstorović i Sare Zdravković. Izvode je deca dramske sekcije udruženja „Radost stvaranja”
17:45 Velika sala Projekcija radova kroz objektiv telefona „Napraviću čudo”
18:30 Velika sala Javno čitanje radova radionice Kreativnog pisanja

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

07. мај 2022.
Završen!

Vreme

11:00 - 20:00

Lokacija

Kulturna stanica Barka
Čenejska 54, Нови Сад
Internet adresa
https://barka.kulturnestanice.rs/

Organizator

Škola mjuzikla „Pozorištanci"

Ostali organizatori

Udruženje Radost Stvaranja
Internet adresa
https://radoststvaranja.org.rs/
Udruženje Radost Stvaranja
Internet adresa
https://radoststvaranja.org.rs/
Udruženje Radost Stvaranja
Internet adresa
https://radoststvaranja.org.rs/