Džuboks poezija na kilo / Najlon pijaca

Performans „Džuboks poezija na kilo” održaće se 23. septembra u 8 časova na Najlon pijaci, u okviru nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Performans predstavlja recitovanje poezije na pijačnoj tezgi, po zahtevu kupca.

Udruženje „Šmiranti” osnovano je 2011. godine, sa ciljem da obogati kulturnu i umetničku scenu Novog Sada i Srbije, da podstakne afirmativni odnos građanaprema umetnosti, da kreira kulturne i obrazovne sadržaje i aktivnosti za mlade, da podstiče društveni aktivizam.

Za ovih 10 godina aktivnog stvaralaštva „Šmiranti” su realizovali 18 projekata, napravili 5 profesionalnih predstava, 6 amaterskih predstava, od kojih su 3 autorske, 11 dečijih predstava.

Udruženje „Šmiranti” je osnovalo i Dramski studio za decu, mlade i odrasle (Novosadskoamatersko pozorište), kroz koji je prošlo preko 400 članova. Učestvovali su na 6 pozorišnih festivala, na kojima su osvojili 6 nagrada (za najbolju predstavu, najbolju režiju, za najboljeg glumca, sporednu glumicu…). Pokrenuli su jedinstveni festival za mlade radioničarskog tipa „Novosadski susreti” i pokrenuli novu pozorišnu scenu u gradu, „Radnički dom” gde se njihove predstave redovno igraju.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

The event is finished.

Oznake:

Datum

23. сеп 2022.
Završen!

Vreme

08:00