Ecoute

Écoute / Expansion

Cirkuski performans Écoute / Expansion” (prev. Slušanje / Ekspanzija), autorke i koreografkinje Kitsou Dubois, pogledajte 30. aprila, u velikoj pozorišnoj sali poslovnog centra NIS u Novom Sadu, u dva termina: od 17.30 do 19 časova i od 20.30 do 22 časa.

Ovaj nesvakidašnji događaj će biti realizovan u okviru programske celine „Zastave budućnosti”.

Kitsou Dubois razvija svemire nalik na snove, rekreirajući na zemlji dimenziju „prostor – vreme“ doživljenu tokom paraboličkih letova. Parabolički letovi su eksperimenti nastali sa Svemirskom opservatorijom CNES-a (Francuskog nacionalnog centra za svemirske studije), u avionu koji proizvodi parabole na nebu i omogućava da se dožive stvarne situacije bestežinskog stanja za ljudsko telo.

Njen rad između naučnog istraživanja i izvođačke umetnosti motivisan je željom da sa javnošću podeli nove senzacije koje doživljava u bestežinskom stanju.

Dvojica akrobata, jedan na zemlji, a drugi na kineskom stubu, opremljeni su senzorima povezanim sa interaktivnim uređajem u realnom vremenu. Sa kompozitorom, video dizajnerom i dva tehničara, koreograf će spojiti zvuk, video i svetlo komponovane u realnom vremenu; na taj način stvarajući intermedijalni univerzum. Ovaj univerzum će ukrstiti njegovo koreografsko pisanje i zgusnuti tela i prostor scene.

Kitsou Dubois i njen tim takođe eksperimentišu sa novim načinom prenošenja dela javnosti, direktno dovodeći u pitanje empatiju između izvođača i gledalaca. Nakon predstave publika će imati priliku da razgovara sa autorkom performansa.

 

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži i na ovom linku.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružile su kompanije: IDEADDORА1 Srbija и NIS.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

17:30 - 19:00

Lokacija

NIS zgrada
Narodnog fronta 12, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Ki Productions Company
Théâtre de Rungis
LA BRIQUETERIE - CDCN du Val-de-Marne
Hexagone National Theatre in Meylan
Arts Center of Enghien-les-Bains
Académie Fratellini in Saint-Denis With the support of Université Paris Lumière (UPL)
MSH Paris Nord
Université Paris 8 (CICM Musidanse)
MSH Paris Nord