Enklava – u susret stihovima budućnosti / Grad knjige

Promocija knjiga, u izadnju PPM Enklava, održaće se 17. septembra u 18 časova na SPENS-u, u okviru nedelje književnosti programskog luka Kaleidoskop kulture.

Na događaju biće istaknut značaj savremene poezije, kao i njena pozicija na kulturnoj mapi u koju mlade autore i autorke upisuje i afirmiše izdavačka kuća PPM Enklava.

Pesnici Vladan Krečković, Dejan Kanazir i Lazar Prendović, kao i pesnikinje Jelena Žugić, Maja Solar i Kristina Milosavljević, predstaviće svoje pesničke zbirke i razgovarati o stvaralačkom putu, načinima afirmisanja mladih autora i autorki, o nužnosti čitanja i postojanju snažne poezije koja ostavlja pisani trag o našem vremenu. Čitajući svoje autentične, andergraund stihove, pesnici i pesnikinje prikazaće kako se pisana reč pretežno oslanja na ono što je aktuelno i oslikava unutrašnje i spoljašnje borbe.

Knjige koje će biti predstavljene su:

„Pariz, Teksas“ Vladan Krečković

„Ljudi koji skaču na haube“, Dejan Kanazir

„Smeh iz tame“, Lazar Prendović

„Kako sam postala flamenko plesačica“, Jelena Žugić

„A htela sam“, Maja Solar

„Piši kad stigneš“, Kristina Milosavljević

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

17. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:30

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/