Experimental superstars

Međunarodni festival eksperimentalnog filma i muzičkog videa „Experimental Superstars” biti održan u Kreativnom distriktu od 17. do 19. novembra u okviru programskog luka Druga? Evropa

„Experimental superstars” je međunarodni filmski festival takmičarskog karaktera koji u dve selekcije prikazuje najnovija dostignuća iz oblasti eksperimentalnog filma kao i muzičkog videa i svih ostalih audio-vizuelnih formi koje ne spadaju pod film, a služe se filmskim jezikom.

Eksperimentalni film je od izuzetnog značaja za razvoj filmske umetnosti. To je polje na kom se proveravaju granice mogućnosti filmskog jezika, promišlja suština filmske umetnosti, načini njegove komunikativnosti sa publikom, ruše se ustaljena pravila filmskog izraza i postavljaju nova.

Od 2020. godine filmska radionica „Analogoidi protiv Digitalmena“ je sastavni deo festivala i namenjena je pre svega mladim autorima koji su zainteresovani da unaprede svoje stvaralaštvo. Pored edukacije, radionica doprinosi i jačanju kapaciteta lokalne scene. Ove godine radionica će biti održana pod nazivom „Digitalni ja, analogni ja“ i baviće se pitanjem identiteta (rodnih, subkulturnih…) u realnom svetu i u virtuelnom polju, uglavnom u domenu društvenih mreža. Traži se odgovor da li postoje razlike između digitalnog ja, i onoga što smo u stvarnom svetu.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Oznake:

Datum

19. nov 2022.

Lokacija

Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Udruženje „Mafin proizvodnja audio-vizuelnih proizvoda”
Internet adresa
https://mafinprodukcija.com/
X

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.