Fantastična mapa Novog Sada

Izložba „Fantastične mape Novog Sada” biće otvorena od 30. septembra do 7. oktobra na prvom pratu SPENS-a, u okviru nedelje primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Projekat se sastoji od izrade mape Novog Sada koja će na maštovit i kreativan način oslikati stvarne i izmišljene pojmove i gradske lokalitete. Interaktivna i živopisna, ova mapa poslužiće svim generacijama kao svojevrsni izvor razonode, informacija i potencijalnih društvenih igara u kojima je samo kreativnost njenog korisnika granica. Cilj projekta se ogleda u predstavljanju kulturne baštine grada kroz mešavinu svakidašnjeg i nesvakidašnjeg, kao i u preko potrebnoj socijalizaciji ljudi, vraćanju lokal patriotizma i okupljanju oko ispravnih vrednosti čineći svaku jedinku u društvu kreativnijom i motivisanijom.

Pojavom digitalnih tehnologija, dobili smo ogromnu prednost u odnosu na stare topografske i tematske karte, a to je da su one sada podložne promenama u realnom vremenu kako se za to pojavi potreba. Tako se na mapi mogu dodavati novi objekti, usklađivati sadržaj, čak joj promeniti i prvobitnu namenu i pretvoriti je u društvenu igru.

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

01. окт 2022.
Završen!

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/