Festival kuglofa

Tradicionalni Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima, održaće se od petka, 26. maja do nedelje, 28. maja. Tokom tri festivalska dana, osim takmičenja u pravljenju ove poslastice biće organizovane i revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, izložbe, ali i muzički program.

Kolač kuglof zauzimao je posebno mesto u nemačkoj kuhinji, a nekada je bio i neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend ove opštine. Upravo zbog toga je glavni događaj na ovom festivalu pravljenje kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača, navode organizatori.

Poslednjeg festivalskog dana, oni koji naprave tri prvoplasirana kuglofa će ih izrađivati na Izlagalištu, pred publikom, a prema receptu koji je učestvovao u ocenjivanju i osvojio jedno od tri prva mesta.

Celodnevna postavka sajamsko-turističkog karaktera obuhvata izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda.

Festival će zatvoriti koncert horova DNUK „Kolomejka“, HKPD „Jelačić“ i hora grčko-srpskog prijateljstva „Irida“, koji će biti održan u nedelju, 28. maja u 19 časova u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima.

Foto: Festival kuglofa

The event is finished.

Datum

28. - 30. мај 2023.
Završen!

Vreme

Celodnevni

Lokacija

Sremski Karlovci
Kategorija