Gala-prezentacija knjige „Reka: jedna drugačija dunavska antologija“ / Grad knjige

Promocija knjige „Reka: jedna drugačija dunavska antologija“ održaće se 18. septembra na Glavnoj bini na SPENS-u, u okviru nedelje knjižvenosti Kaleidoskopa kulture.

Na promociji knjige prisustvovaće obe urednice, Olivia Spiridon (Tibingen) i Edit Kiralj (Beč/Budimpešta), govoriće Radoslav Petković i Vladimir Gvozden. Moderator će biti Tamara Mitrović, a odlomke iz knjige čitaće Svetlana Bojković. 

Sastavni deo ove gala promocije je i muzički nastup fantastičnih muzičara Ralf Schmid Joo Kraus.

Dunav, jedna od velikih arterija Evrope, teče kroz toliko zemalja kao nijedna druga reka i kao retko koja druga uvek je iznova izazivala pisce. U uzajamnom dejstvu ljudi i njihovih priča duž toka kroz kontinent ona se javlja kao osovina zgusnutih značenja u kojima se ukrštaju različitost, protivrečnosti i neistovremenost. Raščlanjena u 24 poglavlja, antologija prezentuje tekstove uz teme i mesta – poput potonulih ostrva, mostova, gradova, rata, bekstva i još mnogo toga – otvarajući ih odgovarajućim kulturnoistorijskim uvodima. Zastupljeni su najznačajniji pisci iz različitih jezika i književnosti duž Dunava; oni očituju raznovrsnost i šarolikost koje zapanjuju. To mnogostruko ogledanje treba da se oduži jednoj posebnoj reci koja teče kroz učvoreni predeo i deluje kao autentični evropski udžbenik. 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

18. сеп 2022.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/