Gudački orkestar Roberta Lakatoša

Gudački orkestar Roberta Lakatoša održaće koncert u ponedeljak 27. maja u Sinagogi, sa početkom u 20 časova.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Program: P. I. Čajkovski, D. Popper, H. Wieniawski, J. Suk, C. Saint-Saëns

„Robert Lakatoš je izuzetni violinista čiji su tehnika i temperament garancija nezaboravnog muziciranja.“ Aron Rosand
„On je jedan od najperspektivnijih mladih umetnika svoje generacije i njegov način muziciranja je u stilu stare tradicije sviranja violine.“ Julian Rachlin

Robert je dobitnik niza izvanrednih priznanja, među kojima je i prva nagrada na prestižnom Međunarodnom violinskom takmičenju u Pamploni (Španija) 2015. godine. Danas svira na renomiranim muzičkim scenama širom sveta. Sarađivao je sa simfonijskim orkestrima Navare, Malage, Madrida, Getingena, Krakova, Montereja, Ciriha, Istanbula, Ljubljane i eminentim dirigentima kao što su Gabrijel Felc, Uroš Lajovic, Džejms Džad, Manuel Hernandes Silva, Fabio Meketi, Nikolas Milton, Lior Šambadal, Filip Grinberg, Aleksandar Marković i mnogim drugim.
Pored bogate i uspešne solističke karijere, predano se bavi i pedagoškim radom, kao profesor violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu.
Rođen u Novom Sadu 1991. godine, Robert odrasta u muzičkoj porodici gde  mu je mentor bio otac, Imre Lakatoš. Diplomirao je u klasi prof. Dejana Mihailovića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pa potom studije nastavlja na Univerzitetu umetnosti u Cirihu, kod Rudolfa Koelmana.

Vođen svojim višegodišnjim umetničkim iskustvom stečenim tokom bogate međunarodne karijere, 2018. godine osniva Kamerni orkestar Roberta Lakatoša koji okuplja njegove darovite studente, s ciljem promocije nove generacije mladih virtuoza. Za mlade umetnike, neprocenjivu vrednost predstavlja mogućnost da redovno javno nastupaju, jer im to pomaže da se bolje i temeljnije pripreme za buduću karijeru. Tako praćeni iskustvima i edukacijama svog izvanrednog mentora, mladi muzičari koji sviraju u ovom ansamblu imaju jedinstvenu priliku da se profesionalno, ali i lično usavršavaju. Radom u orkestru, odnosno scenskim izvođenjima, mladi virtuozi stiču praktično iskustvo i jačaju svoju stabilnost kao kamerni muzičari. Ali, kroz zahtevan i veoma raznovrstan repertoar, Robert Lakatoš podstiče članove ansambla ne samo da razvijaju svoje umetničke veštine, već i da pronađu, a potom  i neguju svoj jedinstveni izraz i stil.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

27. мај 2024.

Vreme

20:00

Lokacija

Sinagoga
Sinagoga, Јеврејска, Нови Сад
Kategorija