Ivo Pogorelić i Vojvođanski simfonijski orkestar

Svečano otvaranje festivala Nomus obeležiće koncert Iva Pogorelića i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića, 18. oktobra u novosadskoj Sinagogi, sa početkom u 20 časova.

Program:
M. Musorgski: Simfonijska poema „Noć na golom brdu“
S. Rahmanjinov: Koncert za klavir i orkestar br. 2, c-moll, op. 18
M. Musorgski: Ciklus minijatura „Slike s izložbe“
Ulaznice je moguće kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h, kao i online.
Ivo Pogorelić je trajno obeležio klasičnu muzičku scenu našeg vremena. Njegov jedinstveni muzički talenat, neuporediv virtuozitet i tehničko majstorstvo u kombinaciji s avanturističkim, savremenim duhom i autentičnim tumačenjem klavirske literature, svrstavaju ga među najoriginalnije umetnike današnjice. Osamdesetih godina prošlog veka Pogorelić postaje svetska muzička ikona, ekskluzivac kuće „Dojče gramofon“ s albumima koji postaju bestseleri i ostvaruje zgusnutu seriju nastupa širom sveta.
U sezoni 2018/2019 proslavio je četiri decenije dugu karijeru ispunjenu zavidnim brojem koncerata u prestižnim dvoranama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji, Japanu…kako resitala, tako i nastupa s renomiranim svetskim orkestrima poput Bečke, Berlinske, Losanđeleske i Njujorške filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra i mnogih drugih.
Legendarni pijanista Ivo Pogorelić je nastupio u Novom Sadu, u oktobru 2021. godine. Nakon dve godine, ovaj put na otvaranju Nomusa, pijanista će ponovo svirati s našim izvanrednim ansamblom Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i cenjenim maestrom Srboljubom Dinićem, aktuelnim generalnim muzičkim direktorom Orkestra i Teatra u Braunšvajgu, a od ove sezone i šefom-dirigentom Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kao i glavnom gostujućem dirigentu Muzičke produkcije RTS.

 

The event is finished.

Datum

18. окт 2023.
Završen!

Vreme

20:00 - 21:45

Lokacija

Sinagoga
Sinagoga, Јеврејска, Нови Сад
Kategorija