izložba akcenti novi sad

Izložba Akcenti – Novi Sad

Na Dan grada Novog Sada, 1. februara 2022. godine, u Zbirci strane umetnosti (Muzej Grada Novog Sada) otvorena je izložba „Akcenti – Novi Sad, koju organizuje Muzej Grada Novog Sada u okviru programskog luka Seobe.

Evropska prestonica kulture za 2022. godinu proslaviće Dan Grada, 1. februar, na jedinstven način – dva muzeja, kroz dve izložbe, pričaće jednu priču evropskog Novog Sada.

U želji da Novosađani i njihovi gosti upoznaju svoj grad na drugačiji način, prelazak iz perioda duge rimske vladavine, preko 18. veka pa sve do 20. veka, biće ovenčan mostom koji će se nalaziti u ulici Žarka Vasiljevića i koji će voditi do izložbe „Akcenti – Novi Sad”, Muzeja Grada Novog Sada. Ova izložba zamišljena je kao multimedijalna platforma koju će, simbolično, činiti 22 celine – 22 akcenta.

„Izbor akcenata je vođen idejom predstavljanja grada u duhu njegovih istorijskih vrednosti, kao što su evropeizam, multikulturalnost, borba za slobodu, obrazovanje i emancipacija, neprekidni razvoj i spremnost za usvajanje novih trendova. Hronološko – tematski koncept, izbor i izlaganje reprezentativnih predmeta iz fonda Muzeja, kao i multimedijalni sadržaji bazirani na originalnoj istoriskoj građi, omogućavaju posetiocu sticanje znanja i jedinstven doživljaj različitih aspekata lokalne istorije i kulturnog nasleđa“, rekla je direktorka Muzeja Grada Novog Sada, Vesna Iković.

Radno vreme muzeja:

Ponedeljak: Zatvoreno
UtorakNedelja: Od 9 do 17 časova

Foto: Vladimir Veličković

Oznake:

Datum

11. феб 2022.
Završen!

Vreme

09:00 - 17:00

Lokacija

Muzej Grada Novog Sada
Dunavska 29, Novi Sad
Internet adresa
http://www.museumns.rs/

Organizator

Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/

Ostali organizatori

Istorijski arhiv Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.arhivns.rs/
Marketinška agencija Kuća čuvarkuća
Internet adresa
https://www.linkedin.com/company/kua-uvarkua/
Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada