Izložba fotografija Pavela Surovog

Izložbu fotografija Pavela Surovog možete pogledati do 14. februara u kulturnim stanicama: Barka, Svilara, Rumenka, Bukovac.Identitet svih nas, odnosno lepota i bogatstvo različitosti narodnih nošnji naroda Vojvodine, ali i cele Srbije najbolje će biti prezentovan na izložbi svetski priznatog grafičkog dizajnera iz Kisača. Njegov rad predstavlja specifičnu reinterpretaciju narodnih nošnji kao nematerijalnog kulturnog nasleđa, koja smelo komponuje tradicionalne elemente, prikazujući ih u novom, modernom svetlu.

Pavel Surovi nastoji da prikaže tradiciju i materijalnu kulturu iz originalne perspektive, a posebno bitan element njegovog umetničkog pristupa je poimanje ženske lepote kao neistorijske, odnosno vanvremenske estetske kategorije. Njegove fotografije plod su traganja za idealom večne lepote, za izrazom koji menja pogled na ženu, religiju, istoriju i tradiciju, i na posletku, za eksperimentom koji provocira i menja ukorenjene dogme i obrasce ponašanja. Intervju sa Pavelom Surovim pročitajte ovde.

U kulturnim stanicama Svilara, Eđšeg, Bukovac i Barka, izložbu možete posetiti svakog dana od 10 do 18 sati, a u Kulturnoj stanici Rumenka fotografije možete videti radnim danima od 8 do 15 sati.

Na izložbi je neophodno nošenje maski i držanje distance. Ulaz je slobodan.

 

Foto: Pavel Surovi

Oznake:,

Datum

14. феб 2022.
Završen!

Lokacija

Kulturna stanica Svilara
Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad
Kategorija

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/