Izložba fotografija Vladimira Veličkovića

Izložba fotografija Vladimira Veličkovića, o najznačajnijim događajima Evropske prestonice kulture od 2018. do 2022. godine, biće otvorena 26. septembra u 19 časova u objektu Menza u Distriktu. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 3. oktobra, a radno vreme objekta biće od 18h do 20h u sredu, petak i subotu, dok u četvrtak neće raditi.

Vladimir Veličković je fotograf rođen u Somboru 1993. godine, koji živi i radi u Novom Sadu. Fotografijom se bavi više od 10 godina, od 2012. nakon završene Tehničke škole „Mileva Marić-Ajnštajn“, smer Fotografija, prateći neke od najznačajnijih događaja i projekata ključnih institucija i organizacija u gradu.

Među institucijama i organizacijama značajnu saradnju ostvaruje se sa Srpskim narodnim pozorištem, Pozorištem mladih, Američkim kutkom, ali i sa timovima koji vode dva velika projekta od nacionalnog značaja, odnosno dve prestižne evropske titule koje je Novi Sad osvojio – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS) i Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

U okviru tih projekata, Veličković je fotografisao neke od najvažnijih kulturnih, omladinskih i sportskih događaja u gradu među kojima su – Svečano otvaranje Omladinske prestonice Evrope, OPENS distrikt – međunarodni festival ulične kulture, umetnosti i sporta, OPENS kviz – jedan od najvećih multimedijalnih događaja.

U okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, Veličković je od 2017. godine zabeležio najvažnije događaje, među kojima se posebno izdvajaju novi kulturni brendovi Novog Sada – Doček i Kaleidoskop kulture, saradnja sa mrežom kulturnih stanica, ali i radovi sa kojima je ispratio transformaciju Distrikta.

Pored brojnih renormiranih domaćih festivala na kojima je radio, izdvajaju se EXIT, Ulični svirači, Lovefest, Jazz festival, Filmski front, Limenka teatar fest i brojni drugi, ali i u regionu među kojima se izdvaja Sea Dance Festival, Sea Star Festival, SONUS i drugi gde je zabeležio nastupe nekih od najvećih muzičkih imena i svetskih zvezda.

Učestvovao u 10 samostalnih i grupnih izložbi, od kojih mu je najdraža Jazzography izložba kojom je obeležen mesec džeza u Američkom kutku u Novom Sadu.

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka

The event is finished.

Datum

03. окт 2023.
Završen!

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/