Izložba Kuća koju smo gradili 90-ih

Izložba Kuća koju smo gradili 90-ih biće otvorena od 8. septembra do 8. oktobra u objektu Biro u Distriktu, u okviru otvaranja šestog Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu. Izložba će biti deo multimedijalnog događaja Neraskidive veze, koju će novosadska publika imati priliku da pogleda i nakon otvaranja Kaleidoskopa kulture, sve do 8. oktobra. Ulaz slobodan.

Nakon Otvaranja Kaleidoskopa kulture, odnosno od 10. septembra, ova izložba će biti otvorena radnim danima od srede do nedelje, i to od 10 do 14 časova, pa od 16 do 20 časova (dvokratno). Ponedeljkom i utorkom atelje u Distriktu neće raditi.

Izložba Kuća koju smo sagradili 90tih ima za cilj da stvori provokativno iskustvo suočavajući posetioce saobjektima i audio-video instalacijama koje označavaju kulturne, političke i ideološke promene koje su nastupale u poslednjoj deceniji 20. veka. Integracijom objekata u jedinstvenu celinu koja predstavljaju fenomene poput  pada Berlinskog zida, ratova u bivšoj Jugoslaviji i uticaja pop/treš kulture, izložba nastoji da evocira uspomene i prikaže perspektivu iz ugla mlade osobe u adolescentnom dobu, osobe koja se formirala u takvom vremenu. Sama (ne)mogućnost pristupa prošlosti, odnosno nepostojanje zvanično definisane istorijske perspektive tog vremenskog perioda, ostavlja mogućnost za više paralelnih tumačanja istorije. Stoga objekti ne daju jasne i konkretne ideološke ili političke stavove, već omogućavaju da se kroz suret sa njima otvori pitanje šta su to bile 90-te i kako bi to vreme formiralo jednu ličnost ili jedno društvo, odnosno kakvu smo to kuću sagradili 90-tih.

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka. Partner multimedijalnog događaja „Neraskidive veze” je Neoplanta.

The event is finished.

Datum

27. сеп 2023.
Završen!

Lokacija

Biro, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad