Izložba: Nasleđe zaboravljenih, Milan Ćirlić

Izložba Nasleđe zaboravljenih, Milan Ćirlić, biće otvorena u četvrtak, 25. aprila u 19 časova u Kulturnoj stanici Barka.

Zainteresovani će postavku moći da pogledaju radnim danima od 10 do 18 časova, sve do 10. maja.

Nakon prošlogodišnje uspešne saradnje sa kolekcionarima Zoranom Veljanovićem i Dejanom Kragićem na izložbi „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. veka do danas”, Gradska uprava za kulturu nastavlja promociju kolekcionarstva u očuvanja umetničkih i duhovnih vrednosti naše zemlje i Novog Sada.

Izložba „Nasleđe zaboravljenih, Milan Ćirlić”, odražava misiju kolekcionara, Jovana Mandića i dr Ilije Grujića da istaknu i ožive dela umetnika koji, iako su svojim radom zaslužili priznanje, nisu dovoljno istraženi ili zastupljeni u stručnim krugovima. Njihova uloga kao kolekcionara je da prepoznaju, sakupe i sačuvaju ova vredna dela, kako bi ih prezentovali široj publici i podsetili na njihov značaj.

Ova izložba je samo prva u nizu, i uz podršku Grada kroz Mrežu kulturnih stanica, nadaju se da će ukazati na još značajnih, ali zaboravljenih novosadskih slikara. Za naredne projekte i izložbe, naziv će ostati „Nasleđe zaboravljenih“, a dodavaće se samo ime slikara kojeg će prezentovati, što bi moglo da predstavlja zanimljiv projekat otkrivanja naših zaboravljenih novosadskih slikara.

The event is finished.

Datum

10. мај 2024.
Završen!

Vreme

10:00 - 18:00

Lokacija

Kulturna stanica Barka
Čenejska 54, Нови Сад
Internet adresa
https://barka.kulturnestanice.rs/
Kategorija