Izložba: Novosadske vedute

Izložba akvarela Novosadske vedute, autorke Olivere Popov, biće otvorena od 21. jula (u 19 časova) do 21. septembra u Istorijskom arhivu grada Novog Sada (Filipa Višnjića br. 2/a). Postavka je realizovana u saradnji Kulturnog centra Novog Sada i Istorijskog arhiva grada Novog Sada.

Olivera Popov je rođena 1974. godine u Novom Sadu, gde je i diplomirala na Akademiji umetnosti, odsek Grafika. Do sada je izlagala na više grupnih i samostalnih izložbi a učestvovala je u više projekata vezanih za promociju i edukaciju u oblasti likovne umetnosti. U svojoj praksi bavi se akvarelom i crtežom. Živi i radi u Novom Sadu.

O izložbi:

Mnoga lica Novog Sada, mog rodnog grada sa kojima sam rasla i živim, a i ona koja su sačuvana samo u uspomenama, na starim fotografijama, tema su ove izložbe. Novi Sad, u svojoj stalnoj borbi da sačuva svoje stare manire, načine i ruho ili da nastavi da se neminovno menja, raste, prima i bogati novim i stranim, apsorbuje ga u svoje i ovdašnje, poput nekog mitskog alhemačara, koji traži rešenje tajne pretvaranja olova u zlato, neiscrpni su mi izvor inspiracije, od početka mog stvaralačkog puta. To je grad koji je i uvek nov, ali i uvek ukorenjen u svojim navikama, zasađen duboko u panonsko tlo. Temom urbanog pejzaža bavila sam se tokom godina kroz razne likovne tehnike, preko crteža, grafika, ulja na platnu i fotografija do akvarela. Osim u većim formatima, akvarel tehniku koristim i za male formate, u blokovima za skiciranje koje uvek nosim sa sobom. Ovaj „urban skečing” kojim se bavim, crtanje je i slikanje gradskih prizora na licu mesta. Umesto instant fotografske zabeleške, ovako pravim zabeleške trenutka, čuvam impresije i stvaram likovni dnevnik mog života i života malog, subjektivnog dela Novog Sada. Olivera Popov

The event is finished.

Datum

07. сеп 2023.
Završen!

Vreme

Celodnevni

Lokacija

Istorijski arhiv Grada Novog Sada
Filipa Višnjića, Novi Sad
Internet adresa
http://www.arhivns.rs/
Kategorija

Organizator

Kulturni centar Novog Sada
Internet adresa
https://www.kcns.org.rs/