differences

Razlike / Umetnost na dlanu

Izložba „Razlike” tradicionalno se održava već 16 godina, a ove godine održaće se u okviru projekta „Umetnost na dlanu i programskog luka Budućnost Evrope, od 28. aprila do 7. maja u Kreativnom distriktu.

Izložba „Razlike” nastala je 2005. godine u težnji okupljenih zainteresovanih profesora i studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu da zajednički istražuju oblasti socijalne, ekonomske, kulturne i političke vrednosti „razlika”. Osnova projekta zasniva se na idejnom konceptu M. Pistoleta (Michelangelo Pistoletto) definisanom u tekstu Progetto Arte (Art Project) iz 1994. godine i projektu Love Difference (Voleti razlike) iz 2003. godine. Ovaj svojevrsni umetnički pokret otvoren je za sve zainteresovane, za kreativni „sudar” različitih kultura i naroda, kao i drugačijih umetničkih, socijalnih i političkih formi izražavanja, koje su nastale kao refleksije međunarodnih društveno-političkih napetosti. Unošenjem pojedinačnih profesionalnih znanja i veština razvijaju se „odgovorne društvene promene”. Na izložbi „Razlike” biće predstavljeni radovi studenata i nastavnika sva tri departmana (muzički, dramski, likovni) Akademije umetnosti u Novom Sadu, kao i radovi akademija iz regiona.

Detalje o ostalim programima, džez koncertimaizložbama, radionicama i performansima, koji se održavaju 28. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR i A1 Srbija.

Oznake:

Datum

28. apr 2022.
Završen!

Vreme

16:00 - 20:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Akademija umetnosti u Novom Sadu
Internet adresa
http://en.akademija.uns.ac.rs/
X