rekapitulacija

Izložba / reKAPITULACIJA

Izložba „reKAPITULACIJA“ će biti postavljena od 3. jula do 2. avgusta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i galerijskom prostoru Šok zadruge, kao centralna aktivnost projekta kroz koju će biti sagledano tri decenije rada Led arta. Otvaranje izložbe zakazano je za 20. 22 časa.

Izložba ima tri osnovna segmenta koji donose osvrt na tri perioda rada – „Led art” 1993-2002, „Art klinika” 2003-2012 i „Šok zadruga” od 2013. do danas. Led art je svoje aktivnosti počeo kao neformalna grupa umetnika okupljenih na inicijativuNikole Džafasa zajedničkim ciljem da se u turbulentnim vremenima reaguje na negativne društvene tendencije uz utopijsku ideju da umetnost može da promeni svet.

Akcije Led arta imaju jasnu antiratnu notu, promovišu ljudska prava i slobode, a kroz svoje delovanje grupa se zalagala i za poboljšanje društveno-socijalnog položaja umetnika i njihovog prava na dostojanstven rad. U skladu sa društvenim promenama menjao se i metod rada grupe, ali uvek uz osnovno načeloetika pre estetike.

Izložbe će prezentovati glavne performanse i akcije Led arta kroz fotografije, video zapise i reperformanse. Kroz izložbu i prateće aktivnosti zaokružuje se tri decenije rada. To je ujedno i pokušaj da se nađe odgovor na pitanje da li je umetnost zaista nešto uspela da promeni.

MMC Led Art od svog osnivanja sprovodi aktivnosti u cilju afirmisanja savremenog vizuelnog stvaralaštva, uključivanja osetljivih grupa u javne tokove, uključivanje i afirmacija mladih umetnika i stvaralaca, popularizacija savremene umetnosti kroz performativne aktivnosti u javnom prostoru i borba za poštovanje etike i dostojanstva profesije.

Radno vreme Muzeja savremene umetnosti Vojvodine:
Utorak – Petak: 10-18 časova
Subota – Nedelja: 10-14 časova
Ponedeljak: zatvoreno

Foto: Vesna Pavlović

The event is finished.

Oznake:

Datum

06. јул 2022.
Završen!

Vreme

10:00

Lokacija

Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Dunavska 37, Нови Сад

Organizator

Multimedijalni centar Led Art

Ostali organizatori

Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Internet adresa
http://msuv.org/

.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Internet adresa
http://msuv.org/

.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Internet adresa
http://msuv.org/

.