Izložba „Ženska imena Novog Sada“

Izložbu Ženska imena Novog Sada možete pogledati do 19. maja u izložbenom prostoru Turstičke organizacije Grada Novog Sada. 

Izložba Ženska imena Novog Sada autorke Gordane Stojaković postavljena je 8. marta 2024. povodom promocije drugog, dopunjenog izdanja istoimene knjige koju kao autorke potpisuju Gordana Stojaković i Svetlana Kresoja, a kao izdavač Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada. Izložba, u formi zbira kompleksnih poruka datih na plakatima, vodi posetioce kroz fragmente ženskih ličnih i kolektivnih priča.

Izloženi dokumenti, fotografije i tekstovi čine do sada neobjavljeni zapis o znamenitim ženama Novog Sada kojima autorka otvara nove teme u vezi sa ženskom kulturom i baštinom. Informacije su tematski grupisane tako da dokumentuju delić bogatog nasleđa koje su potomcima ostavile Novosađanke različitih vera i nacija. Njihove životne priče svedoče o naporima da se izgradi bolji, pravedniji i tolerantniji svet. Čak i kad su delovale u okvirima nacionalnih ciljeva znamenite Novosađanke su umele da naprave onu vrstu saradnje koja je donosila dobrobit ljudima svih vera i nacija.

The event is finished.

Datum

19. мај 2024.
Završen!

Vreme

08:00

Lokacija

Turistička organizacija grada Novog Sada
Trg slobode 3, Novi Sad
Internet adresa
https://novisad.travel/cp/
Kategorija