JAL (Josip A Lisac) / Warm Up

Novosadski bend JAL (Josip A Lisac) održaće koncert 12. januara u 18 sati na Ribljoj pijaci, u okviru „Warm Up” festivala u javnim prostorima.

Bend JAL (Josip A Lisac) nastao je 2009. godine. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL okuplja muzičare različitih sviračkih stilova i afiniteta, te se njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih pravaca rokenrola, no ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove.

Zvučnu sliku ovog benda čine: bubanj, bas, električna gitara, klavijature, akustična gitara i duvačka sekcija koja je promenljiva u skladu sa potrebama pesme ili albuma. Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, poređenjem, šalom, a najviše igrom reči, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena.

Pored Vedrana Ferizovića (vokal i gitara), bend čine Dejan Zec (bas gitara), Stefan Stanečić (truba i prateći vokal), Sandra Dropo Ramaji (saksofon i prateći vokal), Ratko Madžar (gitara i prateći vokal) i Živan Popović (bubanj).

„Warm Up” koncerti desiće se 12. januara na više lokacija u gradu. Lokalni umetnici i bendovi svojim nastupima će najaviti početak godine titule, koja zvanično počinje 13. januara programom u Srpskom narodnom pozorištu, velikim događajem na otvorenom, kao i koncertima na više desetina lokacija.

Ideja je da 12. januara predstavimo Novi Sad kroz muziku i na taj način zagrejemo Novosađane i goste za ono što ih očekuje. Pored JAL-a, u okviru „Warm Up” festivala koncerte će održati Love Hunters, UV, Dragon’s Fuel, Šinobusi, Zbogom Brus Li, Stefan i akustični gadovi, Killo Killo Banda, Klo Klo, Atheist Rap, Plavi ptičić i Gift.

Oznake:

Datum

12. јан 2022.
Završen!

Vreme

17:00 - 17:45

Lokacija

Riblja pijaca (Kod Špajza 137)
Špajz Salaša 137, Трг републике, Нови Сад

Organizator

Umetnička asocijacija „Inbox”