Josipa Lisac

Pevačica specifičnih glasovnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, sa karijerom dugom 52 godine, Josipa Lisac održaće koncert 13. januara u novosadskoj Sinagogi, sa početkom u 21.30 sati. Koncert se realizuje u okviru Dočeka 7530.Zahvaljujući posvećenosti, kreativnim scenskim rešenjima i nadasve glasovnoj prepoznatljivosti, Josipa Lisac jedinstvena je pojava u javnom životu. Uz njene pesme stasale su mnoge generacije. Pored superiornog vokala, sklona je artizmu, te je već decenijama sinonim za stil i modnu osvešćenost.

Pesme koje izvodi neprekidno evoluiraju svedočeći o muzičkoj zaigranosti i otvorenosti, pri čemu je kvalitet glavna konstanta. Josipa je iskusna, formirana umetnica s jasno postavljenim standardom. O sebi kaže da se užasava prosečnosti i banalnosti i da je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rešenja, što je uvek i svugde čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

21:30

Lokacija

Sinagoga
Sinagoga, Јеврејска, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Novosadska Sinagoga