Predstava Kako se gradi karakter

Pozorišna predstava za decu Kako se gradi karakter, dramaturškinje Divne Stojanov,  biće održana 4. maja u Pozorištu mladih sa početkom u 18 časova.

Glumica i rediteljka: Isidora Vlček

Dizajner zvuka: Filip Gotovac

Značaj projekta ogleda se u stvaranju i animiranju mlađe pozorišne publike i formiranju i negovanju kulturnih navika kod najmlađeg uzrasta. Takođe, forma teatar objekata, podvrsta lutkarstva, razvija maštu i kreativnost jer demonstrira kako deca mogu da se igraju oživljavanjem svakodnevnih predmeta.

Predstava govori o razvitku ličnosti, važnosti suočavanja sa sopstvenim strahovima i didaktički prikazuje načine prevazilaženja prepreka i time osanužuje decu i pruža im praktične alate za svakodnene izazove u životu.

Kako karakter ne bi bio kula od karata, nego čvrst kao Ajfelova kula, devojčica Ana kreće u pohod da izgradi svoj karakter.

Predstava „Kako se gradi karakter“ nagrađena je Nagradom Pavle Janković Šole za najbolju savremenu monodramu za decu od strane Zmajevih dečjih igara i RTV-a i Glumačkom nagradom na 30. festivalu monodrame za decu, od strane Zmajevih dečjih igara.

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

The event is finished.

Oznake:

Datum

04. мај 2023.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Pozorište mladih
Ignjata Pavlasa 4 Novi Sad

Kategorija