Kaliopi

Makedonska pop-rock zvezda Kaliopi stiže u Novi Sad 20. maja kada će održati koncert u Srpskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20 časova.

ULAZNICE

Kaliopi je jedan od najvećih i najoriginalnijih vokala na Balkanu. U njenoj dugoj i plodnoj karijeri nadopunjenoj sa njenom specifičnom bojom vokala, isključivo moćnoj interpretaciji i kao autor velikog broja hitova za sebe i druge pevače, Kaliopi je postavila visoke standarde i utisnula trajni pečat u muzici, postajući miljenica svoga naroda i Balkanska muzička diva.

Muzikom počinje da se bavi sa 9 godina, osvajajući prvo mesto na tadašnjem najvećem dečjem festivalu. Njen prvi uspeh i popularnost u zemljama bivše Jugoslavije počinje sa grupom „Kaliopi“, osnovanom sa strane njenog producenta i autora Romeo Grilla. Od 1999 god. Kaliopi počinje svoju solo karijeru albumom „Oboi me“, zajednički autorski rad sa Romeom Grillom sa kojim i dan danas sarađuje. Tokom dosadašnje karijere objavila je 15 albuma i veliki broj singlova, održala brojne koncerte, nastupila u svim većim koncertnim dvoranama Ex Yu kao i šire u dvoranama u Torontu, Sidneju, Melbournu, Londonu, Amsterdamu, Moskvi, Madridu, Minhenu, Baku, Stokholmu, Geteborgu, Malmeu, Minsku, Tirani..itd., učestvovala na velikim festivalima i stekla brojne nagrade i priznanja. Na poziv Makedonske Radio Televizije predstavljala je Makedoniju na Eurosongu dva puta, a pesma „Crno i belo“ postala je apsolutni planetarni hit.

Pored svoje višedeceniske posvećenosti pop-rok muzici, Kaliopi je kao pevačica i autor sarađivala i na mnogim drugim različitim projektima, kao rezultat njene umetničke sestranosti i inspiracije. Komponirala je muziku za film, pozorište i balet, glumila u prvom makedonskom mjuziklu „Čija si“, učestvovala u nekoliko etno-džez projekta sa Tavitjan Brothers a jedna od najznačajnijih saradnji je sa ​​Edinom Karamazovim, sa kojim je snimila album „Oblivion“, koji je rezultat izuzetne kohezije njihovih muzičkih izraza. Kasnije je, na poziv Karamazova, gostovala i na njegovom albumu „The Lute is a Song“ pored imena poput Stinga, Renne Fleming i Andreasa Sholla.

Kaliopi je proglašena počasnim ambasadorom UNHCR u Makedoniji, počasnim umetničkim ambasadorom makedonske ekonomije u svetu, a pored mnogobrojnih nagrada i priznanja dobitnik je i statue „Majka Tereza“ za njen istaknuti i predan humanitarni rad.

The event is finished.

Datum

20. мај 2024.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад
Kategorija