Kapetan Nemo – po romanu 20.000 milja pod morem

Predstava Kapetan Nemo, po romanu 20.000 milja pod morem, u režiji Zoltana Puškaša, biće izvedena 11. aprila u Novosadskom pozorištu, sa početkom u 19 časova.

Sante leda koje se tope, izumrle životinjske vrste, potopljena carstva, zvuk rafala i prva u istoriji raspevana podmornica – Novosadsko pozorište vam predstavlja mjuzikl za celu porodicu, Kapetana Nema, prema romanu Žila Verna: 20.000 milja pod morem.

Zoltan Puškaš, reditelj: Ovaj savremeni mjuzikl donosi nam jednu uzbudljivu priču, koja se dotiče i aktuelnih društvenih problema. Ovaj komad ima zaista zanimljivu i  duboku priču – centralna tema mu je misteriozan život Kapetana Nema, kao i njegova „selidba“ sa kopna u morske dubine, to jest bekstvo od ratova i problema. Motivi izgubljenog grada i otapajućih ledenih bregova karakterišu ekološke probleme, dok Nemova „barka” koja je dala dom prognanicima i socijalno isključenim osobama prikazuje važnost prihvatanja i dobrih međuljudskih odnosa. Idealno društvo u podmornici je zanimljiva zamisao koja je krunisana idealom sreće i prihvatanja. Čini se da strah, neznanje, kao i strah od nepoznatog teraju ljude da unište ono što je za njih nepoznato. Ovaj mjuzikl analizirajući duboka i aktuelna pitanja, istovremeno priča i uzbudljivu priču.

Robert Lenard, adaptacija: Lik Kapetan Nemo, Žila Verna, je savremenija figura nego što mislimo. To je čovek koji je zamrzeo kopneni svet i pobegao od čovečanstva u dubine mora. To je čovek koji je zemaljsku tišinu zamenio sa večnim carstvom muzike u svojoj podmornici Nautilus. To je čovek koji je okupio ekscentrike poput sebe i koristi energiju morskog dna da bi preživeo. Nova predstava Novosadskog pozorišta donosi muziku, igru, morske krave i ljudoždere – predvođeni bezimenim kapetanom, Kapetanom Nemom.

Uloge igraju:

Kapetan Nemo – Daniel Husta

Profesor Pjer Aronaks – Ištvan Kereši

Filip Konsej – Bence Salai

Ned Land – Zoltan Širmer

Prvi oficir – Terezia Figura

Kuvarica – Livia Banka

Jevgenij – Roland Laslo

Kapetan Farragut – Daniel Gomboš

Poglavica Akida – Gabor Pongo

Posada Nautilusa, posada broda Abraham Linkoln i kanibali:

Gabriela Crnković, Daniel Dudaš, Agota Ferenc, Atila Nemet, Melinda Šimon/Anja Vorkapić, Daniel Tot

The event is finished.

Datum

11. апр 2024.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Novosadsko pozorište – Újvidéki Színház
Јована Суботића 3-5, Нови Сад
Internet adresa
http://www.uvszinhaz.com/sh
Kategorija